Haber

İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm İçin Vatandaşları Kiptaş’a Başvurmaya Davet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İmar AŞ, Kadıköy’deki Özden Apartmanı’nı 9 ay gibi kısa sürede tamamlayarak sahiplerine teslim etti. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, hasar gören evlerini KİPTAŞ’a emanet ederek, Hatay Kırıkhan’daki evlerinde beyin sarsıntısı geçiren Fulya-Mehmet Özdemir çiftinin yeni konutuna konuk oldu. Türkiye’deki ekonomik krizin kentsel dönüşüm süreci için ‘el freni’ olduğunu ifade eden İmamoğlu, ‘Şu anda en büyük sıkıntı Türkiye’nin ekonomik durumu. Arkadaşlara söylüyorum bu işte kar olmaz. Kâr edeceksin, el birliği yapacaksın. Milletimiz fedakarlığını da yapacak. Beraber değiştireceğiz. İnsanın burnu bile kanamasın.” İmamoğlu, yapılarını kentsel dönüşüme dahil etmek isteyen İstanbulluları KİPTAŞ’a başvurmaya davet etti.

İBB iştirakleri KİPTAŞ, BİMTAŞ ve İmar AŞ, Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Ayçil Sokak’ta bulunan Özden Apartmanı’nda kurum tarihinde ilk kez “Tek Bina Dönüşüm Projesi”ne başladı. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, binanın en genç sakinlerinden 4 yaşındaki İdil Öztürk ile birlikte yeni Özden Apartmanı’nın temelini oluşturmak için ilk harcı döken düğmeye bastı. 14 Eylül 2022’deki yıkımın ardından inşaatına başlanan inşaat 9 ayda tamamlandı ve Özden Apartmanı sakinleri depreme dayanıklı evlerinde yaşamaya başladı. İmamoğlu, apartman sakinleri Fulya-Mehmet Özdemir çiftinin konutlarına konuk oldu. Ziyarette İmamoğlu’na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt eşlik etti.

HATAY’DA DEPREM YAKALANDI

“DEVLET VE VATANDAŞ OLARAK HER ŞEYİ İLE ÖNCE BUNU ÇÖZMELİYİZ”

Kamu kurumları ve paydaşlarının yanı sıra, süreçteki en değerli halkanın halk olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Kamu işin yarısıdır. Vatandaşlarımızın uzlaşma ve karar alma konusunda çok sıkıntıları var. Şu anda ülkenin mali sıkıntıları var. O da bir handikap. Yani borca ​​girmeye kalksanız çok zor olur. Pahalı, çok zahmetli. Hem pahalı hem de yer bulma sorunu var. Ama bir yandan da mecburuz. Devlet olarak, halk olarak, siz vatandaşlar olarak da her şeyiyle önce bunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü bu bizim can güvenliğimiz, mal güvenliğimizdir” dedi.

Kentin bütünü için vaziyet konusunda çok emek verdiklerini kaydeden İmamoğlu, “Biz de daha geniş vaziyet istiyoruz. Bunun için çok emek verdik, veriyoruz. Zorlanırsa zaman olur.Birbirleriyle olan ihtilafları vs… Mesela Beylikdüzü’nde bir yer var ki yine KİPTAŞ ile bitireceğiz: 10 yıl.İşte sonuncusu 1.5-2 yıl önce girdiler. , şimdi 10 yıl bitecek.Milletin barışması 10 yıl sürmez.Biz onun gibi 10 yılı 10 yılda bitirmemiz lazım. Aksi takdirde İstanbul’a ulaşamayız” dedi.

“KİPTAŞ’A ‘SALDIRIN, BULDUĞUN HER BİNAYA GİRİN’ DEDİM”

Özdemir çiftine uzlaşmacı tavırları için teşekkür eden İmamoğlu, “KİPTAŞ ile bu konuyu çok görüştük. ‘Tek bir binaya girmiyoruz’ dedim, ‘Saldırın. Bulduğunuz her binaya girin’ dedim. Çünkü bazen müteahhitle insan konuşuyor.Devlet tarafıyla yürümek istiyor o tarafı beraber alalım.Şükürler olsun ki ilçe belediyelerimizle konuşarak burada Kadıköy Muhtarımızla başka yerlerde başka liderlerle konuşarak bu işi hızlandırmak, bürokratik yanları var, onların da bizde olan yanları var… Ne güzel… “Geldik, temeli attık, artık evdesiniz. Bu tabii ki bizi sevindiriyor” dedi.

İMAMOĞLU’DAN ÖZDEMİR AİLESİNE: TOPLUMA ANLATACAĞINIZ ÇOK ŞEY VAR

Özdemir ailesinin Hatay’daki depreme yakalanmasının çarpıcı bir örnek olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Yazık ki böyle bir kararlılıkla yola çıkıyorsunuz, kırlara gidiyorsunuz ve böyle üzücü ve acı bir felaket yaşıyorsunuz. Ancak öte yandan, muhtemelen halka anlatacak çok şeyiniz var.” Bu sözler üzerine Fulya Özdemir’in İmamoğlu’na verdiği yanıt, “En azından artık içim rahat. Çok sağlam bir binada yatıyorum” oldu. 17 Ağustos 1999 depreminin ardından depremle ilgili bir farkındalık döneminin başladığını ancak bunun etkisinin kısa sürdüğünü belirten İmamoğlu, “Birkaç yıl sonra hesap defteri başka bir yöne evriliyor” uyarısında bulundu.

“ŞU ANDAKİ EN BÜYÜK SORUN TÜRKİYE’NİN EKONOMİK DURUMU”

Türkiye’deki ekonomik krizin kentsel dönüşüm sürecinde ‘el freni’ konumunda olduğunu ifade eden İmamoğlu, ‘O yüzden biz bu işe başladığımızda bazı ödeme kolaylıkları ve fiyat garantisi versek insanlar daha iyi durumda olur’ dedi. sadece güvenlik adına değil KİPTAŞ’ın kabiliyeti ile de ‘Cesur bir karar veriyorlar’ dedik ve onun için biraz girdik.Şu anda en büyük sıkıntı Türkiye’nin ekonomik durumu. arkadaşlar bu işte kar yok. Siz kar etmeyeceksiniz el birliği yapacaksınız. Milletimiz de fedakarlık yapacak. Birlikte bir insanı değiştireceğiz. Burnu bile kanamasın” diye temennilerde bulundu.

İMAMOĞLU KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN VATANDAŞLARI KİPTAŞ’A DAVET ETTİ

Özden Apartmanı’nın tadilatını 9 aylık bir sürede tamamladıklarını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul halkına teşekkürler. Yoğun bir şekilde bize başvuruyorlar. KİPTAŞ ile temas halindeler. Ama biz tabi ki davet ediyoruz. Bir an önce sabit ödeme garantisi ile insanlarımızı evlerine kavuşturmak istiyoruz. Numara Bunların artması lazım. Tabii özel sektör de böyle çalışmalı. Türkiye’de muhtemelen çok üst düzeyde iş yapan firmalara da söylüyorum, ‘Mümkünse tek tek binalara bir fonla, sabit taksitlerle katkıda bulunun. ‘ Tüccarlar yapacak, para kazanacaklar. Ona hiçbir şey söylemiyorum. Ancak yine de sabit bir finansmanla, sabit bir taksitle insanları ev sahibi yapmaya çalışmalılar. Örneğin Kadıköy’ün buradaki yapılanmasında dönüşümle ilgili plan notu desteği var. Ama bazı yerlerde “Mesela geçmişte ruhsatlı bina aldınız, yaptınız. Ama sonraki planlarda var olan hakkınız azaldı. Bununla ilgili bir madde de geçirdik. Büyükşehir Belediyesi’nde. Şahsen ben tavsiye ettim. .Çünkü ben bu sorunu meslek hayatımda çok yaşadım, dedim ‘Peki geçmişte insanlar ruhsat aldıysa, planlı hak varsa o insanlara da aynı hakkı verelim. Yeni bir plan yüzünden onları durdurmayalım. Kentsel dönüşüme ihtiyaçları varsa, binaları sağlam değilse hakları olan binayı yapsınlar.” 39 ilçenin tamamında o planları geçirdik. eski haklarını tekrar kullandıklarını.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu